15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 10:44

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İlçemizde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbeti tutuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Cumhuriyet meydanında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Belediye Başkanımız ve Kaymakam Savaş Konak, Habur Mülki İdare Amiri Ümit Altay, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Bülent Temizer, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Kemal Ökten ve Abdullah Ökten, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, CHP Silopi İlçe Başkanı Emrah Cengiz, MHP Silopi İlçe Başkanı Veysi Ökten, Kamu kurum amirleri, kanaat önderleri, STK ve dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile alana gelen vatandaşlar 15 Temmuz şarkısı ile coştu.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri birer açıklamada bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Savaş Konak şunları söyledi: “Tam bir yıl önce mazisi kahramanlıklar dolu Türk Ordusunun içinde Fetullahçı Terör örgütüne mensup bir grup askerin kalkışımı sonucu 250 vatan evladı şehit olurken 2193 vatan evladı gazi olmuştur. Bu milletlin vergileri ile satın alınan silahlar ile bu millete karşı darbe girişiminde bulunan bu hain, bu kalleş bu sinsi acımasız terör örgütüne karşı sayın Cumhurbaşkanımızın alanlara inme, meydanları doldurma çağrısı üzerine yüce Türk milleti göğsünü bu darbecilere karşı siper etmiştir. Bir süre sonra kolluk kuvvetlerinin tam sağduyu ile görev alanları terk etmeyerek ordumuz içindeki vatanperver komutanlarla birlikte bu darbeci Fetullahçı teröristler yargıya teslim edilmiştir. Bu darbeci teröristlerin tarihten öğrenmedikleri bir şey vardır. Bizim tarihimizi ve bu milleti en iyi anlatan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy"du. Şair diyor ki "yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum. Çekmeye gelmez kesilir boynum. Biri ecdadıma küfretti mi boğarım. Boğmasam ki yanımdan kovarım." evet bu millet hiçbir zaman boynunda askıyı kabul etmeyen millettir. Bunu yüz yıl önce Çanakkale"de İstiklal savaşında gösterdiği gibi bir yıl önce meydanlara inerek bir kez daha göstermiştir. Bu millet yumuşak başlı bir millettir. Bu millet bin yıllık bu coğrafyada mazlumun mağdurun her zaman sığınacağı bir yer olmuştur ve bugünde olmaya devam etmektedir. Bugün bizlere insanlıktan medeniyetten gelişmişlikten bahsedenler Avrupa kapılarına dayanan mültecileri 3"lü rakamlarla pazarlık konusu yapmaktadır. Bu aziz millet bugün 3 milyona aşkın Suriyeli insana evini ocağını açmıştır. Yaşadığımız 3 yıllık dönemden iç ve dış terör saldırıları ve hain terör örgütü FETÖ'nün yaptığı darbe girişiminden çıkarmamız gereken çok önemli dersler vardır.”

Konuşmanın ardından Kuran-ı kerim okundu. Sinevizyon gösterisi ve şiirlerin ardından ülke genelinde 90 bin camide aynı anda sela okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan"ın konuşmasını alandakilere canlı olarak izletildi. Sabah saatlerine kadar tutulan nöbet ile etkinlik sona erdi.