18 Mart Çanakkale Zaferi

20.03.2017 12:56

18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programının 102. yıl dönümü programı saat 11:00 de Hükümet Konağında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

Törene Belediye Başkanımız Sayın Savaş KONAK, Garnizon Komutanı Bülent TEMİZER, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf DURGUT, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Abdullah ÖKTEN, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Kemal ÖKTEN, askeri erkân, kurum daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından 20 Mart Pazartesi günü Koç İlk/Ortaokulu Konferans Salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, slayt gösterileri, piyes, drama ve koro gösterimleri ile devam etti. İlçemiz resim öğretmenlerince hazırlanan Çanakkale Zaferi konulu resim sergisinin ardından günün anlam ve önemini anlatan kompozisyon ile diğer alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.