Başkanımız İstiklal Marşı'nın Kabulü Programına Katıldı

15.03.2017 10:11

Başkanımız İstiklal Marşı'nın Kabulü Programına Katıldı

İstiklal Marşının kabulünün 96'ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle düzenlenen programda 3"üncü sınıf öğrencisinin İstiklal Marşı şiirini okuduktan sonra ağlaması ile katılımcılar ayakta alkışladı.

Koç İlk ve Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanımz Sayın Savaş Konak, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Turgut, İlçe Emniyet Müdür Selçuk Erdoğan, Milli Eğitim Müdür Bülent Dayanan, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Kemal Ökten ve Sayın Abdullah Ökten, çok sayıda kişi katıldı.

Ekinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Silopi Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Ali Aytış günün anlam ve önemine değindi. Daha sonra İstiklal Marşı'nın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy 'un hayatını anlatan sinevizyonun ardından İstiklal Marşı'nın şiirsel sunumu yapıldı.

Program esnasında İstiklal Marşı şiirini okuyan Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaokulu 3"üncü Sınıf öğrencisi Şilan Aykut gözyaşlarını tutamadı ve salonda duygusal anlar yaşandı. Şiirin bitmesi ile salondaki katılımcılar Şilan Aykut'u bir süre ayakta alkışladı.

Ödül vermek için Sahneye davet edilen Belediye Başkanımzı Sayın Savaş Konak, Şilan Aykut"un elini öperek, tebrik ettikten sonra birincilik ödülünü verdi.

Ardından çeşitli yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödül verildikten sonra program sona erdi.