Çevre Bakanı Özhaseki Silopi"de

21.12.2017 08:50

Çevre Bakanı Özhaseki Silopi"de

Bakan Özhaseki; “Terör yaşanan bölgelerimiz ile ilgili, bir taraftan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidererek işler yaparken, evlerini altyapılarını üst yapılarını inşa ederken, bir taraftan da kardeşliği pres edecek projeler hazırladık.”dedi.

Silopi ilçesinde Silopi Şemsi Sivasi Yatılı Kız Kuran Kursu temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, eğitimin yaşamın temel ihtiyaçlarından olduğunu ve olmazsa olmaz olduğunu belirterek, şu ana kadar 14 vilayette bin 179 tesis inşa ettiklerini dile getirdi.

Silopi ilçesi Dicle mahallesinde bulunan Silopi Şemsi Sivasi Yatılı Kız Kuran Kursu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Açılıştan önce Kuranı Kerim okundu. Daha sonra Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi kısa bir konuşma yaptı. Elçi, Kuran Kurslarının önemine değinerek, bu gün açılışı gerçekleştirilen Kuran Kursunun tam donanımlı olduğunu ve ilçenin ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Yapılan desteklerden dolayı Başkanımız Sayın Savaş Konak"a teşekkürlerini ileten Müftü Elçi, katılımcılara da teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki eğitimin her işin başı olduğunu söyledi. Eğitimin sadece maddi destekli olmadığını ve manevi değerinin de yüksek olduğuna değinen Bakan Özhaseki; “Bilim adamları diyorlar ki bileşik kaplar var, bir taraftan suyu dökerseniz onunla aynı mesafede olan bütün kapılar aynı derecede su yayılır ve devam eder. Eğitimle olursa bir insan ve toplum orada iyilik olur, orada kalkınma olur, orada zenginlik olur, orada nezaket olur, orada her türlü güzellik olur. Ama eğitim değil de cahillik dökülüyorsa bir yerden, diğer kapların hepsinde gerilik, kabalık, pasak,  hatta ve hatta ekonomideki resmen geriye gidiş ora da başlar. “dedi.

“Eğitim de öyle bir şey ki, eğitim alan insanla eğitim almayan insan arasındaki fark dağlar kadardır. Asrısaadeti düşünelim, Hz Peygamber Nübüvvet ve şereflenip, kendi toplumuna İslam'ı tebliğ ettiği zamanı düşünün. O dönemden 10 sene kadar önce insanoğlu vahşi, kadınlar pazarda mal gibi alıp satıyor, kız çocuğu olduğu zaman toprağa diri diri gömüyor ve yok ediyor. Vicdan yok, merhamet yok insanlık yok, kabalık var, her türlü kötülük var. Hz Peygamber gelmiş İslam'ı öğretmiş, insanlığı öğretmiş, nezaket başlıyor, incelik başlıyor, vicdan başlıyor. Vicdanı olmayan adamı atın gitsin zaten adam değil o. Vicdan Her işin başıdır. Demek ki eğitim olursa arkası gelir. Burada da inşallah kızlarımızın, yavrularımızın eğitim alacağı güzel bir müessese açılıyor. Emek veren arkadaşlardan Allah razı olsun.”

Terör yaşanan bölgelere ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki şu ana kadar 14 vilayette bin 179 tesis inşa ettiklerini, bir taraftan alt ve üst yapı çalışmalarını yaparken, bir taraftan da kardeşliği pres edecek projeler hazırladıklarını söyledi.

Mehmet Özhaseki şunları dedi:

“14 vilayetimiz de tam 1179 tane tesis yapılacak. Bu gün için Hakkari'den başlayarak Şırnak, Urfa'ya kadar, Van'a kadar uzandığımız bu üçgen içerisinde nerede Kur'an kursu yapılacak, nerede cami yapılacak, nerede gençlik merkezi yapılacak, nerede kadınlar yaşam merkezi, engelliler merkezi yapılacak, gençlik merkezleri spor merkezleri yapılacak hepsi belli. Bunları aylarca düşünerek tek tek bulamayarak çıkardık. Özellikle Sayın Başbakanımızla bu konuda bir başbakan yardımcımız görevlendirdi. Fikri Işık Bey bundan görevlidir. Önümüzdeki seneden itibaren 1179 tesis bu söylediğim 14 vilayette hepsi yapılacak. Bir taraftan evler yapacağız, altyapısını yapacağız ama bir taraftan da bir an önce söylediğimiz gibi gönül dünyamızı inşa edecek, hepimizin birbirimize karşı daha merhametli, daha saygılı, daha sevecen hale getirecek asıl manevi eğitim bize gelecek temellerini atmış olacağız. Burada yapmış olduğumuz tesis İnşallah bunların ilki olur. İnşallah arkası gelir ve önümüzdeki yaz döneminde de bunların hepsi bir an önce yapılır, işletmeye açılır ve yavrularımız da burada okullar eğitim alırlar. Hem istikballerini kurtarırlar, hem de çevresine ailesine ışık saçarlar. Eğer yavrularımız bu eğitimi almazlarsa, Allah korusun, kız çocuğu başına neler gelir Allah bilir. Allah bizleri korusun.”

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Kuran kurslarında yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkürlerini ileterek, paralarını bu tür hayırlı işlerde harcayanların malvarlıklarının helal olduğunu ve bu yüzden buralara yatırım yaptıklarını söyledi.

Program Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Baykan"ın okuduğu duanın ardından temel atma töreni burada sona erdi. Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler, Silopi ilçesi Başak mahallesinde bulunan Hak Sahibi konutlarına yerleşen Silopili vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada yenilen öğle yemeğinin ardından Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler havayolu ile Şırnak il merkezine doğru yol aldı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Baykan, Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Abdullah Ökten ve Sayın Kemal Ökten, AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.