Dere Islah Çalışması Başlattık

22.06.2017 10:20

Dere Islah Çalışması Başlattık

İlçe merkezinden geçen ve 5 kilometre uzunluğundaki Grik Amo deresi ıslah çalışmalarını başlattık.

Belediyemiz ile Devlet Su İşleri'nin (DSİ) ortaklaşa yürüttüğü dere ıslah çalışmaları hızla devam ediyor. Karşıyaka mahallesinden başlatılan çalışmalar, Ofis mahallesine kadar devam edecek. Dere kenarlarına 5 metre uzunluğunda taş duvar örülürken, dere yatağına da tamamen beton dökülecek. Dere kenarlarında bırakılan boş alanlara kanalizasyon ve su hattı döşenirken, bundan sonraki zamanlar da vatandaşların hiçbir şekilde atık suları dereye akmayacak. Kanalizasyon ya da farklı atık suları dereye dökülen evlere gereken yasal işlemler başlatılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje yaklaşık 4 ay sonra tamamen biterek ilçemize güzel bir görünüm katacak. Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak'ın yakından takip ettiği Grik Amo deresi ıslah çalışmaları şu ana kadar 1 kilometre uzunluğunda yapım çalışması devam etmektedir.

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Kemal Ökten ve Fen İşleri Müdürümüz Mehmet Şirin Saygıdar çalışma alanına giderek, yetkililerden bilgi aldı. Kısa zaman da bitirilecek çalışmaların ardından ilçemize farklı bir görünüm sağlayacak.