ELEKTRİK DİREKLERİNİN KALDIRILMASINA BAŞLANDI

13.11.2017 10:55

İlçe merkezimizdeki 2. cadde direklerinin kaldırılması için çalışmalar başladı.

Ekiplerimiz direklerde bulunan reklam tabelası ve hoparlörleri sökme çalışmasına başladı.

Elektrik hatlarının yer altına alınması ile aydınlatma direklerinin yenilenmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Belediyemiz itfaiye ekipleri elektrik direklerinin kaldırılması için çalışmalara başladı . Çalışmalarda önce kazı yapılarak kabloların çekileceği alan açılıyor. Sonrasında kablolar çekiliyor, kum dolgu yapılıyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bu işlemler ivedilikle sürdürülüyor.

Çalışmalar kapsamında orta gerilim havai hatlar iptal edilerek yer altına alınıyor. Bu sayede hatlar modernize edilerek bir yandan görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış olurken bir yandan da kötü hava koşullarından dolayı meydana gelen arızalar minimum seviyeye indirilmiş oluyor.

Havai hatların yer altına alınmasının ardından cadde ve sokak aydınlatması sağlayan elektrik direkleri de değiştiriliyor. Eski ve görüntü kirliliği oluşturan direkler sökülerek yerlerine daha estetik görünüme sahip, görüntü kirliliği oluşturmayan, daha modern yeni elektrik direkleri konulacak. Bu çalışmalar, ilçede aydınlatma sorununun çözülmesi, elektrik hatlarıyla ilgili tamir, bakım ve onarımların yapılması noktasında hızla çözümler üretecektir.