İlçemizde maytap ve patlayıcıların satışı yasaklandı.

30.08.2017 00:56

İlçemizde maytap ve patlayıcıların satışı yasaklandı.

İlçemizde her bayram yaşanan üzücü maytap ve patlayıcı haberlerinden sonran vatandaşların tepkisi üzerine bu bayramdan itibaren maytap satışı yasaklandı.

Duyarlı vatandaşların önerisini dikkate alan sayın başkanlarımız ilçede maytap ve patlayıcı maddelerin satışına yasak getirdi.

Yasağa uymayıp satanlara cezai işlem uygulanacaktır. Tüm Silopi halkına duyurulur.

Patlayıcı Maddelerle İlgili Yasaklama Kararı

İlçemiz sınırları dahilinde satışı yapılmakta olan piroteknik patlayıcı madde mamullerinin satışının ve kullanılmasının yasaklanması, halen mevcut bulunanların toplatılması kararı verildiği “emre aykırı hareket” etmeleri halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. ve 36. maddelerine göre işlem yapılması gerektiği karara bağlanmıştır.

TCK"nın 170.ve 174. maddelerine göre adli işlem, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi halinde, 5326 sayılı yasanın 32.ve 36. maddelerinden uygun olanına göre idari işlem yapılması kararı verilmiştir.