İLÇEMİZDE YAPIMI TAMAMLANAN HİZMETLER

13.12.2016 23:51

BELEDİYEMİZE GÖREVLENDİRME YAPILAN TARİHTEN İTİBAREN İLÇEMİZDE YAPIMI TAMAMLANAN HİZMETLER

1.     Belediyemizce Devlet malzeme Ofisinden 2 Adet İtfaiye (Arazöz) Aracı, 1 Adet Çekici Araç, 1 Adet Lowbed Aracı ve 1 Adet Çöp Transfer aracı alındı.

2.     Eski Belediye Başkanlığı binasında bulunan Kültür merkezi bakım ve onarım işleri tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

3.     Kültür merkezi giriş katı, Silopi Kart Dolum Yeri ve Evlendirme Dairesi hizmeti için hazır hale getirildi.

4.     İlçe merkezinin ortasında geçen ve temizlemediğinden sağlık açısından çeşitli riskler taşıyan 5 km uzunluğundaki Grik Amo Deresi Belediye Başkanlığımız ile DSİ Koordinesinde temizlenme işleri tamamlanmıştır.

5.     Başverimli Beldesinde bulunan çöp döküm alanı temizlendi.

6.     Ofis ve Dicle Mahallelerimizin bağlantısını sağlayan 20x12 m ebatlarındaki köprünün yapım işi tamamlandı.

7.     Soğuk Hava Deposu onarım işleri tamamlanarak faal hale getirildi.

8.     Belediye Eski Konferans Salonu onarılıp İlçe Halk Kütüphanesine tahsis edildi.

9.     Nuh Mahallesinde çökmüş 4 adet menfez onarılarak yenilendi.

10.   Ofis ve Yenişehir mahallerinde iki adet su kuyusu yapım işi tamamlandı.

11.   İlçemiz Karşıyaka mahallesi ile çimen içme suyu isale hattına 2700 metre düktül boru döşeme yapım işi tamamlandı.

12.   %75 hibe olan DİKA Erişebilir Sosyal Yaşam Parkı, Ofis Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı ve Şehir Harun Boy Mahallesi (Bersis) parkı yapım işi tamamlandı.

13.   Cedde ve Sokaklara 50000 Ton Stabilize Malzeme Kullanıldı, İlçe Merkezine yapılan 49,5 Km asfaltın su ve Kanalizasyon gibi alt yapısı yapıldı.

14.   Terör olaylarından dolayı bozulan Cadde ve sokakların onarım işi için 40000 m2 Parke (kilitli) taş ve 2500 m oluklu bordür taşı döşendi.

15.   Su onarım işi için 50 KW jeneratör, 6 Adet su motopompu, 1 Adet 20 Tonlu Pres makinesi,  1 adet Gazaltı Kaynak Makinesi ve 1 Adet Calaskal alındı.

16.   Belediye, İtfaiye ve Zabıta Binalarına Güvenlik Kameraları takıldı.

17.   Karşıyaka Mahallesinde bulunan Kültür Merkezine 250 KW trafo alındı.

18.   İlçemizin çeşitli dere yataklarına 260 adet kutu menfez kullanıldı.

19.   Güvenlik Nedeniyle Hizmet Binası 1.Kat pencerelerine ızgara korumalık ve çevre ihata duvarına demir korkuluk yapıldı.

20.   Güvenlik nedeniyle İlçemizde bulunan menfezlere 145 Adet ızgara takıldı.

21.   Karşıyaka Mahallesinde bulunan Kültür Merkezi Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak çeşitli kurslar için hazır hale getirildi.

22.   DSİ tarafından yapılan İçme suyu Arıtma Tesisi yapım işi tamamlanmış olup, performans testleri yapılmaktadır.

23.   Belediyemize ait 4 adet işyeri SGK hizmetine sunulmuştur.

24.   Türkiye Belediyeler Birliğinden 2016 model Kazıyıcı-yükleyici iş makinesi hibe yoluyla teslim alındı.

25.   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Belediyemize 750 TON Asfalt Bitümü hibe edilmiştir.