Kadınlarımızdan 15 Temmuz Etkinliği

15.07.2017 15:33

Kadınlarımızdan 15 Temmuz Etkinliği

Belediyemize bağlı Kadın Kültür Eğitim ve Destek Evi'nde kadınlarımız tarafından geniş kapsamlı "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" adlı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Savaş Konak, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Durgun, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Kemal Ökten ve Sayın Abdullah Ökten, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Ak Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, MHP Silopi İlçe Başkanı Veysi Ökten, Belediye birim müdürlerimiz, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşunun ardından başlayan programda açılış konuşmasını Kadın Kültür Eğitim ve Destek Evi Müdiresi Gönül Ürgen yaptı.

Gönül Ürgen katılımcılara teşekkür ederek; " FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi halkın gücü ile önlendi, asker, polis ve halkın el ele darbeyi önledik, Allah birlik ve beraberliğimizi devamlı kılsın. Bu ülke bizimdir, el ele vererek dış mihrapların ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları bozacağız. Bize desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Savaş Konak, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sayın Kemal Ökten ve Sayın Abdullah Ökten'e buradan teşekkür ediyorum."dedi.

Program darbe girişimi gecesi yaşanan olayları anlatan 9 dakikalık slayt gösterisinin ardından Kadın Kültür Eğitim ve Destek Evi'ne bağlı tiyatro ekibinin "Hainlere Tek Kurşun" adlı tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatroda Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in darbe gecesinde Hain Darbeci Semih Terzi'yi öldürme anı, ve darbeciler tarafından şehit edilişi canlandırıldı. Tiyatro gösterisi sahnede uzun süre ayakta alkışlandı.

Ardından Silopi İlçe Müftülüğüne Bağlı Denetmen Adem Akçelik'in 30 Kurşun adlı şiiri okuması ile sahnede duygusal anlar yaşandı ve sonrasında program sona erdi.