Personellere İş Güvenlik Eğitimi

20.12.2017 10:40

Personellere İş Güvenlik Eğitimi

Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü personellerine iş güvenliği eğitimi verildi.

İtfaiye bahçesinde kurulan arama kurtarma malzemeleri ile İtfaiye personellerimize verilen eğitime İtfaiye Müdürümüz Mehmet Emin Güler de katılım gösterdi. Her hangi bir kaza anın da personelin nasıl davranacağını aktaran eğitmenler, arama kurtarma malzemelerinin hangi durumda ne işe yaradığını uygulamalı gösterdi.

Yer yer personellerimizin aklına takılan soruları da cevaplayan eğitmenler, eğitimin ardından ilçeden ayrıldı.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan İtfaiye Müdürü Emin Güler, her şeyden önce iş güvenliğinin sağlanması gerektiğini ve teşkilat olarak bu konu da titizlik gösterdiklerini söyledi.

Olay anın da soğuk kanlı bir şekil de iş güvenliği sağlandıktan sonra müdahale edilmesi gerektiğini savunan Güler; “birinin hayatını kurtaracakken kendi hayatımızı da tehlikeye atmamalıyız. Zira kendi iş güvenliğimizi sağlayamazsak hem bizim hem de olay mahallinde yaralanan şahısların hayatını tehlikeye atmış olacağız. Bizler Silopi Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak bu tür eğitimlere çok önem veriyoruz. Sayın Kaymakamımız Savaş Konak"ın da titizlikle üstünde durduğu iş güvenliği eğitimlerine sürekli personellerimiz ile birlikte katılım gerçekleştirerek, personelimize önemini arz ediyoruz.”dedi.