Silopi Belediyesinden Anneler Gününe Özel Etkinlik

16.05.2017 11:48

Silopi Belediyesinden Anneler Gününe Özel Etkinlik

Belediye Başkanımız Savaş Konak, anneler günü dolayısı ile 60 anneyi Midyat ve Mardin de bulunan tarihi yerleri görmeleri için gönderdi.

Belediyemize bağlı Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi öncülüğünde gezi programı yapan bayanlar, ilk kez böyle bir gezinin sevincini yaşadılar. Sabah erken saatler de Silopi ilçesinden çıkış yapan bayanlar sabah kahvaltısını Mardin"in Nusaybin ilçesi yakınlarındaki beyaz su dinlenme tesisinde yaptılar.

Burada yapılan kahvaltının ardından bir süre müzik eşliğinde halay çeken bayanlar daha sonra Mardin"e bağlı Midyat ilçesine giderek Hristiyanlara ait kiliseleri ilk kez görmenin heyecanını yaşadılar. Burada ki çalışanlardan kilise ile Hristiyanlık dini inancı hakkında bilgi alan bayanlar, merak ettikleri soruları da sordular. Daha sonra Midyat"ın meşhur Sıla Konağı"nı da ziyaret eden bura da bolca fotoğraf çekti.

Ardından toplu halde Mardin il merkezine yol alan bayanlar, burada yenilen öğle yemeğinden sonra Mardin tarihinde eski zamanlara ait Kasımiye, Zinciriye medreselerini dolaştı.

Son olarak Mardin il merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Antik Surkent Mardin Dara köyünü ziyaret ettiler. Burada eski yaşayan insanların yaşantıları hakkında bilgi alan bayanlar, etkilendiklerini dile getirdiler.

Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi Müdiremiz Gönül Ürgen anneler günü münasebetiyle gezi etkinliği düzenlediklerini ve geziye katılan bayanların çok mutlu olduklarını söyledi.

Gönül Ürgen şunları dedi:

“Gezi programımız Nusaybin de kahvaltı ile başladı, Midyat tarihi kilise ve manastırları dolaştık. Ardından Mardin de öğle yemeği yedik. Çoğu annemiz ilk kez lokanta da yemek yediklerini söyledi. Bu bizi çok mutlu etti. Gezimiz çok farklı ve anlamlı geçti. Bundan sonra da daha başka etkinlikler ile onlarla beraber olacağız. Buradan Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak beye çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bu tür etkinlikler de her zaman yardımcı olmuştur bize ve bu vesile ile biz de bütün annelerin anneler gününü kutluyoruz.”

4 çocuk annesi Nazdar Tan bu yaşa kadar böyle bir geziye çıkmadığını ve böyle tarihi yerleri ilk kez gördüğünü söyleyerek, belediye başkanı ve kültür merkezi müdürüne kendilerine böyle bir gün yaşattıkları için teşekkür ettiğini söyledi.

8 çocuk annesi Mevlide Çitdemir de ilk defa geldiğini ve çok mutlu olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.