Talasemi Hastalarına Oda Tahsisi

17.04.2017 14:37

Talasemi Hastalarına Oda Tahsisi

Silopi Devlet Hastanesinde Talasemi hastaları için yapılan girişim sonucu belediyemizin desteği ile devlet hastanesinde Talasemi hastalarına 2 oda hizmet vermeye başladı. Talasemi hasta odasına 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Özel Harekat Polisi Sevda Güngör'ün adı verildi.

Şırnak Talasemi Derneği (ŞITADER) Başkanı Nurullah Bartan, Silopi"de talasemi hastalarının sorunlarını ilettiği Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak ve Silopi Devlet Hastanesi Başhekimliğinden olumlu cevap aldı. Bu girişim sonucunda Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak, belediyenin imkanları ile başhekimlik tarafından tahsis edilen 2 odanın döşemesini yaptırdı.

Törenle açılan odanın açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak, “Kaymakamlık ve belediye olarak değerlendirdik. Belediyenin olanaklarıyla Silopi Belediyesi olarak burayı bütün tefrişatı ile beraber küçük yavrularımıza sunmuş bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemde yine hastane yönetiminden hocalarımızdan gelen bütün talepleri değerlendireceğiz sağlık açısından ve gerekli yardımlar yapılacaktır. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Çocuklara şimdiden acil şifalar diliyorum” dedi.

Kurdelenin kesilmesinden sonra Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak odalarda incelemede bulundu.

Talasemi hastaları için hazırlanan özel oda sayesinde hastalar artık kan nakli için bu özel odada bekletilecek. Gerekli tedavilerin ardından kan nakilleri yapılacak. 15 Temmuz darbe gecesi şehit olan polis memuru Sevda Güngör"ün isminin verildiği oda, çocuklar için çizgi film karakterleri ile döşendi.

Kan nakli sırasında hasta yakınlarının bekleme sırasında sıkılmamaları için de odalardan birine dünya klasiklerin yer aldığı kitap ve televizyon yerleştirildi.

Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Kökçü, Silopi Devlet Hastanesi Baştabibi Harun Demirci, Belediye Fen İşleri Müdürümüz Mehmet Şirin Saygıdar, Şırnak Talasemi Derneği (ŞITADER) Başkanı Nurullah Bartan, hastane çalışanları ve polis memurları katıldı.